Pizzasnegle med pesto og tomat

Pizzasnegle er et hit i madpakken og kan tages direkte fra fryseren om morgenen. Denne version er med spelt og fuldkornsdurum.

16 snegle

Ingredienser

2 ½ dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk honning
1 tsk havsalt
60 g hakkede, ovnbagte eller soltørrede tomater
200 g fuldkornsdurummel
200 g sigtet speltmel
4 spsk olivenolie

Fyld:

65 g grøn pesto
Evt. 2 spsk friskhakket basilikum

Sådan gør du

Opløs gær og honning i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie og hakkede tomater og rør fuldkornsdurummel i. Tilsæt speltmel til dejen er tilpas fast. Ælt dejen til den er blød og smidig. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dej og stil den til hævning ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Ælt dejen igen og rul den ud til et stort rektangel. Smør et tyndt lag pesto på dejen og drys evt. med basilikum. Rul den sammen til en roulade og skær den i skiver på ca. 2 cm. Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, dæk med et fugtigt klæde og stil sneglene til efterhævning i ca. 30 minutter. Stil en bradepande med vand i bunden af ovnen og bag sneglene midt i ovnen ved 200° i ca. 20-25 minutter.

TIP

Du kan nemt fryse pizzasneglene og tage dem op efter behov. De frosne pizzasnegle kan puttes i madpakken om morgenen – og er så lige til at spise til frokost.

Opskriften er lavet i samarbejde med Urtekram.