DMG satser på økologisk malt af dansk byg

Danish Malting Group (DNG) i Vordingborg forventer fremover at producere 300-600 t økologisk pilsnermalt om året på basis af danske råvarer

Interessen for at købe danskproduceret økologisk pilsnermalt er nu så stor, at Carlsbergs datterselskab Danish Malting Group, DMG, har besluttet at lave en permanent produktion. Siden Økologi & Erhverv skrev om DMG's første testproduktion på 280 t i starten af 2010, har flere bryggerier forhørt sig om mulighederne for at købe malt, der er lavet på basis af maltbyg fra danske marker. - Det er interesse fra både Thisted Bryghus, Harboe og Ørbæk Bryggeri, siger direktør Kim Jørgensen, DMG.

Mikrobryggerier interesserede

Dansk pilsnermalt bliver desuden efterspurgt fra flere af de mindste mikrobryggerier, og DMG forventer, at det årligt er muligt at afsætte 300-600 t på hjemmemarkedet. - Vi sætter den næste produktion på 300 t i gang i løbet af en måneds tid, oplyser Kim Jørgensen. Et springende punkt har været prisen, men ifølge direktøren kan den danskproducerede malt sagtens konkurrere med priserne på de udenlandske alternativer. - Det ser ud til, at vi godt kan blive enige om prisen, men den vil altid afhænge af markedsprisen på maltbyg, siger DMG-direktøren.

Malten er helt i top

Hovedparten af malteriets første produktion er solgt til Thisted Bryghus, og her er brygmester Henrik Sørensen yderst tilfreds med kvaliteten, som også kunne aflæses i de maltanalyser, som bryggeriet blandt andet har behov for, for at vide om det er nødvendigt at justere på brygprocessen. - Det er en rigtig flot malt, så brygningen kørte lige efter en snor, men der var også helt ideelle vækstbetingelser sidste år, siger den jyske brygmester. I april 2010 landede de første øl, der blev brygget med DMG-malten, ude i butikkerne. Ca. hver fjerde af de 8-10 mio. øl, som årligt bliver brygget i Thisted, er forsynet med Ø-mærket.

Denne artikel blev første gang trykt i Økologi & Erhverv 9. april 2010.