Økovalg 2019

Brug økologi til at beskytte drikkevandet

Når du køber én liter økologisk mælk sikrer du, at 200 liter nyt grundvand skånes for mødet med pesticider. I supermarkedet kan du således sætte kryds ved Ø-mærket og ”stemme” for rent drikkevand. Men hvem skal du stemme på til valget for at fremme økologisk landbrug og beskytte vores drikkevand?

Se hvad partiernes ordfører svarer på ”5 skarpe om økologipolitik” her.

Brug økologi til at reducere klimabelastninger

30% af Danmarks klimabelastning kommer fra landbruget. Der er færre dyr og meget mere græs i det økologiske landbrug. Begge dele bidrager til reduceret klimabelastning. Men vi skal videre, og de danske økologer har i årevis kæmpet for en klimaomstilling i landbruget. Hvad vil partierne konkret gøre for at gøre landbruget mere klimavenligt efter valget?

Se ordførernes svar på ”5 skarpe om klimapolitik for landbruget” her.   

Brug økologi til at sikre klimavenlig mad i de offentlige køkkener

Danmark serverer hver dag 800.000 offentlige måltider i vuggestuer, børnehaver, skoler, sygehuse, plejehjem og andre offentlige institutioner. 2.200 offentlige køkkener har nu det økologiske spisemærke, og har været gennem en omlægning, hvor måltiderne er gjort sundere og mere klimavenligt med mindre kød, mere grønt og meget mindre spild. Hvad vil partierne konkret gøre for, at offentlige køkkener går foran for økologi, klimaet og sundhed?

Se hvad partiernes ordfører svarer på ”5 skarpe om økologipolitik” her.

Brug økologi til at sikre en rig og ren natur

Økologiske landmænd bruger ikke pesticider, der kan forurene og skade natur og dyreliv, og derfor er biodiversiteten højere på og omkring økologiske marker, der samtidig er gode for bier og sommerfugle, fordi øko-markerne har mere ukrudt og flere blomstrende urter. Hvem skal du stemme på til valget for at fremme økologisk landbrug og sikre en rig og ren natur?

Se hvad partiernes ordfører svarer på ”5 skarpe om økologipolitik” her.

Det kan du gøre

  • ”Stem” for mere økologi og rent drikkevand, når du køber ind
  • Stem på den politiker eller det parti, som vil fremme økologisk og klimavenligt landbrug. Også til EU parlamentsvalget
  • Gør valget grønt – vær med til at lægge pres på politikerne for forpligtende mål for klima, natur og drikkevand på https://www.saaerdet.nu. Initiativet er et samarbejde mellem Økologisk Landsforening og en række andre organisationer.

 Tilmeld dig til nyhedsbrevet om politisk nyt på okologisk.nu og få besked om nye undersøgelser.

FN's verdensmål

Økologisk Landsforening arbejder med 5 af FN's 17 verdensmål: