Markedsinformation for det økologiske fødevaremarked

Tal og tendenser for økologiske fødevarer. Læs mere om udviklingen i salget af økologiske fødevarer i Danmark.

Økologisk markedsrapport

I vores markedsrapport kan du bl.a. blive opdateret på markedsudviklingen for økologiske fødevarer i den danske detailhandel og foodservicesektor. Du kan også blive klogere på de økologiske forbrugere, og de drivere og barrierer, som ligger til grund for deres økologiske indkøb, og du kan læse om de vigtigste fødevaretrends lige nu. Endelig kan du blive opdateret på udviklingen i både eksport og import.

God læselyst.

Download: Økologisk Markedsrapport 2020

De økologiske forbrugere

For bedre at kunne forstå forbrugernes holdninger og adfærd i forhold til økologi, har vi gennemført en undersøgelse i samarbejde med GfK. Her har vi haft særlig fokus på at identificere, hvem de økologiske forbrugere er i dag, og hvilke forbrugere der skal skabe det næste vækstlag inden for økologien. Vi har også undersøgt, hvordan forbrugerne kobler økologi og bæredygtighed, da bæredygtighed  netop er en af tidens store trends.

Læs mere om de enkelte delanalyser:

Børnefamilierne og økologien

Det næste vækstlag og de øko-bevidste

Holdningsændring ift. Økologi og fødevarer?

Light, medium og heavy økologer

Økologi og Bæredygtighed

Fremtidens forbrugere køber 80 procent økologi

Trendsættende forbrugere – de såkaldte firstmovere - køber cirka 80 procent økologisk. Det viser et nyt fremtidsstudie, som er lavet af strategi- og udviklingsbureauet Firstmove, som gennem indsigt i firstmovernes adfærd og behov i dag giver viden om tendenser, som endnu ikke er slået igennem markedet, men som vil blive efterspurgt i fremtiden.

Download: Rapport om de økologiske firstmovere: Den nye økologi

Økologiens arketyper

De økologiske forbrugere kan opdeles i seks forskellige arketyper.

Download: Rapport om økologiens forbruger-arketyper

Statistik om økologisk produktion og forbrug

Danmarks Statistik indsamler hvert år en række oplysninger om økologisk produktion og forbrug. Gå ind på Danmarks Statistik og gå på opdagelse i deres nye økologiportal. Her kan du bl.a. finde: