Brødstænger

Sprøde brødstænger af hvede- eller speltmel. Fyldes og pyntes med for eksempel pesto, parmesan eller oliventapenade.

Ca. 30 stk

Ingredienser

150 g fuldkorns spelt- eller hvedemel
350 g fint sigtet spelt- eller hvedemel
10 g gær
10 g salt
Ca. 3,5 dl vand

Forslag til fyld og pynt:

  • Grøn pesto, fx af sødskærm og evt. fintrevet parmesan. Trilles i blå birkes.
  • Rød pesto og evt. fintrevet parmesan. Trilles i hvide birkes.
  • Finthakkede oliven eller oliventapenade og evt. fintrevet parmesan. Trilles i majsgryn.

Sådan gør du

Bland de to meltyper grundigt. Smuldr gæren fint i melet, tilsæt vand og salt. Bland dejen grundigt sammen til den er glat. Dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde og stil den til hævning i 1 time.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord, pres den let ud med fingerspidserne til den danner en rektangel. Del den i tre lige store stykker og fordel fyldet med én slags på hvert stykke. Fold 1/3 af dejen op mod midten, fold den modsatte side ind over dejen, helt til den nederste kant. Tryk let med håndfladerne på den "lukkede" dej, så fyldet trykkes fast inde i dejen. Gentag med de to andre stykker med hver deres fyld.
Skær dejen i 5-7 tykke strimler med en skarp bagespatel af metal, sno strimlerne og stræk dem til de er ca. 30 cm. Lange. Tril strimlerne i den pynt, som svarer til fyldet og læg dem på en bageplade der er beklædt med bagepapir. Bag brødstængerne i ca. 10 minutter ved 250° varmluft.

Opskriften er lavet i samarbejde med Skærtoft Mølle