Små tærter med laks og spinat

4 stk.

Ingredienser

Dej

  • 200 g mandelmel *
  • 3 spsk hørfrø

  • 1 æg

  • Et nip salt
  • 40 g smør

* Kan erstattes af 200 g groft hvedemel og 40 g smør.

Fyld

  • 100 g røget laks

  • 2 håndfulde babyspinat
  • 2 æg

  • 100 g revet ost

  • Revet skal fra 1 økologisk citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bland ingredienserne til tærtebundene sammen og tryk dejen ud i fire små tærteforme (10 cm) eller en stor rund tærteform (22 cm). Bag bundene ved 200°C (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Skyl spinaten og fordel laks og spinat i de forbagte tærtebunde. Rør æg, revet ost, citronskal, salt og peber sammen og fordel blandingen ovenpå laks og spinat.

Bag tærterne ved 175°C i ca. 15 minutter eller indtil æggemassen har sat sig.

Tip: Du kan nemt fryse tærterne og tage dem op efter behov.