Koldskål med ristede havregryn

Luksuskoldskål med ymer, havregrynsdrys og friske jordbær.

Til 4-6 personer

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 spsk sukker
  • Korn fra 1vaniljestang
  • 4 dl ymer eller ylette
  • 1 l kærnemælk
  • Reven skal fra 1 citron

Topping

  • 2 dl havregryn
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk sukker

Pynt

  • 250 g friske jordbær

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Pisk resten af ingredienserne i og smag til. Stil koldskålen på køl indtil den skal serveres.

Kom havregryn, smør og sukker på en varm pande og rør godt rundt indtil grynene bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag de ristede havregryn af panden og lad dem køle helt af. Server koldskålen med friske jordbær i skiver og et gavmildt drys af sprøde havregryn.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.