Koldskål med ristede havregryn
8. april 2016
af:
Webredaktionen
Luksuskoldskål med ymer, havregrynsdrys og friske jordbær.
Til 4-6 personer
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 5 spsk sukker
- Korn fra 1vaniljestang
- 4 dl ymer eller ylette
- 1 l kærnemælk
- Reven skal fra 1 citron
Topping
- 2 dl havregryn
- 3 spsk smør
- 3 spsk sukker
Pynt
- 250 g friske jordbær
Sådan gør du
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Pisk resten af ingredienserne i og smag til. Stil koldskålen på køl indtil den skal serveres.
Kom havregryn, smør og sukker på en varm pande og rør godt rundt indtil grynene bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag de ristede havregryn af panden og lad dem køle helt af. Server koldskålen med friske jordbær i skiver og et gavmildt drys af sprøde havregryn.
Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.