Durumboller
10 boller
Ingredienser
10 g gær
5 dl lunkent vand
200 g durummel
400 g hvedemel
1 spsk olivenolie
2 tsk salt
Sådan gør du
Dag 1
Opløs gæren i det lunkne vand i en skål. Tilsæt durummel, hvedemel, olivenolie og salt. Rør dejen sammen med en ske til en blød masse. Læg husholdningsfilm eller et fugtigt klæde over skålen med dej og stil den i køleskabet natten over.
Dag 2
Rør dejen hurtigt rundt og sæt bollerne med en stor ske på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, da bollerne flyder lidt ud. Bag bollerne i 15 – 20 minutter ved 200°. Lad bollerne køle af på en bagerist.
TIP
Bollerne kan spises om morgenen med ost og marmelade, flækkes til sandwiches eller bruges til at dyppe i olivenolie. Dejen kan tilsættes 1 tsk tørret, finthakket fennikelfrø, finthakket rosmarin eller anden krydderurt.
Opskriften er lavet i samarbejde med Il Fornaios