Fuldkornspizza

Pizzadejen er af fuldkornsdurum- og hvedemel. Her er fyldet en klassisk margherita, men du kan naturligvis pynte den, som du vil.

2 pizzaer

Ingredienser

Dej

2½ dl lunkent vand
10 g gær
175 g fuldkornsdurum mel
150 g hvedemel
1 tsk salt
1 spsk olivenolie

Fyld

2 dl tomatsauce efter eget valg
200 g frisk mozzarella
2 håndfulde frisk basilikum

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt fuldkornsdurum mel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt sammen til den er blød og elastisk. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til hævning i 1½ time. Del dejen i to og rul hvert stykke ud til en rund pizza ca. 30 cm i diameter. Læg pizzaerne på hver deres bageplade med bagepapir. Smør tomatsaucen jævnt ud på hver pizza, riv mozzarellaen groft og drys den jævnt ud over pizzaerne. Bag pizzaerne en ad gangen nederst i ovnen ved 220° i ca. 12 minutter til osten er smeltet, og kanten af pizzaen er lysebrun. Drys med frisk basilikum inden servering.