Gulerodskerneboller
18. august 2015
af:
Webredaktion
Yoghurtboller med revet gulerod, græskarkerner og hørfrø.
24 boller
Ingredienser
25 g gær
3½ dl lunkent vand
3 dl yoghurt naturel
1 spsk havsalt
1 tsk rørsukker
200 g revet gulerod
½ dl hørfrø
½ dl græskarkerner
100 g majsmel
750 g sigtet speltmel
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt alle ingredienser undtaget sigtede speltmel og rør blandingen godt sammen. Tilsæt det sigtede speltmel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dej og stil den til hævning i 1 time. Form dejen til boller. Lad bollerne hæve tildækket med et fugtigt klæde til dobbelt størrelse på bagepladen. Bag bollerne 15-20 minutter ved 225°.
Opskriften er lavet i samarbejde med Urtekram