Knækbrød med brændenældemel
12 stk.
Ingredienser
Dej:
60 g kerner og frø,
fx hørfrø, sesamfrø,
solsikkekerner, græskarkerner
70 g havregryn, finvalset
70 g grahamsmel
1 spsk brændenældemel
1 tsk salt
1 dl vand
1 tsk bagepulver
1 spsk olivenolie
Andet:
1 sammenpisket æg
evt. sesamfrø
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°C. Kom kerner, frø, havregryn, grahamsmel, brændenældemel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være en smule klistret. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - ca. 3 mm tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir. Stik dejen ud til runde knækbrød - 8 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med en smule sesamfrø. Bag knækbrødene i ca. 20 minutter ved 200°C. Opbevar knækbrødene i en tætsluttende dåse.
Opskriften er en del af et opskriftshæfte, der kunne fås i Helsam-butikker i marts 2014
Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.