Kuvertbrød
18. august 2015
af:
Webredaktion
Klassiske kuvertbrød med et fuldkorns-twist. Server brødene med økologisk smør til en varm suppe eller som tilbehør til tapas.
Ingredienser
5 dl lunkent vand
1 dl olivenolie
20 g gær
150 g fuldkornshvedemel
8 g salt
550-600 g speltmel
Pensling:
Lidt smør og flagesalt
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olien. Tilsæt fuldkornshvedemel og salt. Rør dejen godt igennem. Tilsæt speltmelet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er smidig og elastisk. Del dejen i 12 lige store dele, og form hver klump dej til et lille aflangt brød. Lad brødene hæve ca. 60 minutter ved stuetemperatur med et fugtigt klæde over. Pensl brødene med lidt smeltet smør og drys lidt flagesalt på toppen. Bag brødene 8-10 minutter ved 185° i en forvarmet ovn. Tag brødene ud og lad dem afkøle på en rist.
Opskriften er lavet i samarbejde med Gram Slot