Mysliboller

Lækre speltboller med mysli og kardemomme.

15-20 boller

Ingredienser

7 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
200 g mysli
3/4 spsk havsalt
1 tsk kardemomme
600 g sigtet speltmel

Pensling

Olivenolie

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser i nævnte rækkefølge. Rør dejen sammen med en stor grydeske i ca. 3 minutter. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dej, og sæt den til hævning et lunt sted i 25-30 minutter. Rør dejen grundigt sammen med en grydeske. Form boller med en ske og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir eller smurt med olivenolie. Lad bollerne efterhæve dækket med et fugtigt klæde et lunt sted i ca. 15 minutter. Pensl bollerne med olivenolie og bag dem ved 200° i 15-20 minutter.

Opskriften er lavet i samarbejde med Urtekram