Naanbrød

Asiatiskinspirerede fladbrød, der passer perfekt som tilbehør til krydret mad og smager bedst, når de er nybagte.

8 små brød

Ingredienser

10 g gær
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
12-13 dl hvedemel
1 dl sukker
1 tsk groft salt
1 tsk stødt kardemomme

Drys

1 spsk Jomfru i det grønne frø, koriander, chili eller spidskommen
2 dl yoghurt naturel 3,5 pct.

Sådan gør du

Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt resten af ingredienserne. Hold noget af melet tilbage. Ælt grundigt. Dejen skal være klæbrig. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen. Stil dejen til hævning et køligt sted natten over eller fra morgen til aften, til dejen er hævet flot op. Form dejen til 8 boller. Træk dem i den ene ende, så de bliver tynde, aflange og dråbeformede. De skal være tyndere på midten end i kanten.

Pensl brødene med yoghurten og drys dem sparsomt med Jomfru i det grønne frø, koriander, chili eller spidskommen. Lad brødene efterhæve til de er helt lette. Læg en bagesten i bunden af ovnen og varm ovnen op til 250°. Bag brødene på den varme bagesten, til de er svagt lysebrune. De må ikke få for meget, så bliver de tørre. Brødene er velegnede til krydret mad og smager bedst, når de er nybagte.

TIP

Har du ikke en bagesten, kan du i stedet bruge en omvendt bageplade eller nogle uglaserede fliser på en rist.

Opskriften er lavet i samarbejde med Fuglebjerggard