Økologiske rødbedeboller

med hasselnødder.

10 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. honning
  • 50 g havregryn
  • 1 tsk. groft salt
  • 4 spsk. hasselnødder, grofthakkede
  • 100 g rødbede, revet
  • 300-350 g fuldkornsspeltmel
  • 1 æg til pensling
  • Havregryn til pynt

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, hæld vand over gæren og rør den ud deri. Tilsæt honning, havregryn og salt, og rør det hele godt sammen.

Tilsæt hasselnødder, revet rødbede og mel. Hold evt. lidt af melet tilbage - dejen må endelig ikke blive for tør.

Ælt dejen godt sammen. Så snart den føles smidig og blød, kommer du den tilbage i skålen, og lader den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtig igennem – form dejen til boller og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve igen ca. 20 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med havregryn.

Bag bollerne  ved 225  grader  varmluft  i ca. 20 minutter