Rugbrød uden surdej

Fuldkornsrugbrød med kærnemælk, kerner og nødder.

1 rugbrød

Ingredienser

7½ dl lunken kærnemælk
15 g gær
15 g havsalt (ca. 1 spsk)
650 g rugmel
200 g sigtemel
100 g solsikkekerner
50 g hørfrø
50 g valnødder

Desuden 1 rugbrødsform (2½-3 liter)

Sådan gør du

Rør gæren ud i den lunkne kærnemælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er ensartet. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til hævning et lunt sted ca. 30 minutter. Ælt dejen igennem og form den til et brød, der lægges i en smurt rugbrødsform. Lad brødet efterhæve tildækket med et fugtigt klæde til dejen når kanten af formen, ca. 20-30 minutter. Prik brødet med en gaffel. Bag brødet ved 250° i 5 minutter, skru ovnen ned til 180° og bag brødet færdigt i ca. 60 minutter.

TIP

Ønsker du ikke sprød skorpe, lægges husholdningsfilm over brødet umiddelbart efter, at det kommet ud af ovnen og formen.

Opskriften er lavet i samarbejde med Kornkammeret