Rughvedebrød

Rustikt brød af hvede- og rugmel. Efterhævet i hævekurv og bagt på bagesten.

2 brød

Ingredienser

7 dl koldt vand
5 g gær
2 dl surdej
700 g hvedemel
300 g stenformalet rugmel
30 g havsalt

Desuden

2 hævekurve

Sådan gør du

Dag 1:

Rør gæren og surdejen ud i det kolde vand i en skål. Tilsæt de 2 slags mel og salt. Ælt dejen i 8 – 10 minutter på en røremaskine. Kom dejen i en skål smurt med koldpresset rapsolie, dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde og sæt den i køleskabet i 24 timer.

Dag 2:

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Form forsigtigt stykkerne til de er runde og læg dem i 2 meldryssede hævekurve med samlingen opad. Læg et fugtigt klæde over kurvene og stil brødene til hævning i ca. 30-45 minutter og pas på, at de ikke hæver for meget, da de så vil falde sammen under bagning og blive flade. Sæt en bagesten i ovnen og varm ovnen op til 220°. Vend forsigtigt brødene ud på en meldrysset brødspade ved at lægge brødspaden over dejen og vende hævekurven rundt a la en omelet. Sæt brødene ind på den varme bagesten og bag dem i ca. 30–35 minutter. Lad brødene afkøle på en bagerist.

Opskriften er lavet i samarbejde med Grupe Meyer