Fiskefrikadeller med kartofler og ristet blomkål

Fiskefrikadeller med rejer, serveret med ristet chili-blomkål og urtedip med skyr.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 45 minutter - Arbejdstid: 30 minutter

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 2 spsk. sesamfrø
  • 400 g mørksejfilet uden skind og ben
  • 75 g rejer
  • 2 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. citronskal
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • olie til stegning

Urtedip

  • 1 fed hvidløg
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt persille
  • 2 dl skyr
  • 1 spsk. honning
  • limesaft
  • salt og peber

Ristet blomkål

  • ½ rød chili
  • 400 g blomkål
  • 1 spsk. smør
  • salt

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

Rist sesamfrøene på en tør pande til de dufter godt og 'popper' på panden. Lad dem køle af på en tallerken

Hak mørksej og rejer groft, evt. kortvarigt i en foodprocessor. Hak forårsløg og hvidløg fint. Rør fiskekødet sammen med sesamfrø, forårsløg, hvidløg, æg, hvedemel, citronsaft og -skal, salt og et drys peber og stil den på køl et kvarters tid.

Varm olie op på en pande sæt spiseskestore frikadeller derpå. Steg fiskefrikadellerne gyldne på begge sider ved middelhøj varme.

Kartofler:

Kog kartoflerne, mens du laver dip og blomkål.

Urtedip:

Hak hvidløg og krydderurter fint. Rør skyr op med honning, limesaft, finthakket hvidløg og krydderurter. Smag til med salt og peber.

Ristet blomkål:

Hak chili. Pluk buketter af blomkål.

Varm en pande op med smør, lad det bruse af og rist blomkålen ved medium varme, uden at det branker. Krydr med et drys salt og smid chilien på til sidst, så det får den sidste varme.

Server fiskefrikadellerne med stegte blomkål, kogte kartofler og urtedip.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.