Linsesuppe med ørred, gulerod og fennikel

Kokos-linsesuppe med gulerod og sødkartoffel, toppet med bagt ørred med birkesskorpe og sojamandler

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 1 time - Arbejdstid: 35 minutter

Ingredienser

Suppen

  • 250 g søde kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. fintrevet appelsinskal
  • 150 g røde linser
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft, inkl. pulp
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • salt

Soyamandler

  • 100 g mandler
  • 1 dl soja

Ørred

  • 5 stilke persille
  • ½ spsk. blå birkes
  • ½ tsk. salt
  • 450 g ørredfilet
  • 2-3 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 4 spsk. olie

En håndfuld persille til drys

Fuldkornsbrød

Sådan gør du

Suppen:

Skræl og riv kartofler og gulerødder på den grove side af rivejernet. Hak løg og hvidløg fint.

Stød fennikelfrø i en morter - eller læg frøene på et skærebræt og hak dem fint med en tung skarp kniv, så frøene knuses.

Varm en gryde op, kom olie i og svits løg og hvidløg sammen med karry og stødt fennikel et par minutter, pas på med varmen, da løgene ikke må brunes.

Riv appelsinskal og stil til side.

Tilsæt revet kartoffel og gulerod, de røde linser og lad dem svitse med i et minuts tid. Hæld grøntsagsbouillon, kokosmælk og 2/3-dele af appelsinsaften, samt frugtkødet fra appelsinen ved, og lad det hele simre ved middel varme under låg i 30 minutter.

Soyamandler:

Varm en pande godt op og rist mandlerne et lille minuts tid under omrøring. Hæld sojasauce på og lad det koge ind under let omrøring. Tag mandlerne af panden og lad dem afkøle i en skål - ryst dem et par gange. Hak dem evt. groft.

Ørreden:

Sæt ovnen på 230 grader.

Hak halvdelen af persillen fint og bland det med birkes og saltet.

Dup ørredfileterne tørre med køkkenrulle og læg dem med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Dryp resten af appelsinsaften ud over og smør et tyndt lag af persilleblandingen ovenpå. Dryp med lidt olie.

Bag fisken i ovnen i ca. 7 minutter, til kødet blot lige er blevet fast og mere hvidt i farven.

Skræl og riv ingefær fint. Smag suppen til med ingefær, citronsaft, en smule fintrevet appelsinskal og lidt salt.

Blend suppen en anelse med en stavblender, så konsistensen bliver lidt mere sammenhængende, men ikke fuldstændig jævn.

Hak resten af persillen fint og kom i en lille skål.

Server suppen rygende varm i en skål, bræk fisken i mindre stykker, uden skind, og top suppen op med fisk, sojamandler og persille. Spis et stykke godt brød til.

 

TIP: I stedet for ørred kan du bruge laks.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.