Lynrimmet laks

Lynrimmet laks med kartoffelrösti og peberrodsdip

Til 4 personer

Ingredienser

600 g kartofler
1 stort løg
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
Koldpresset jomfruolivenolie

Lynrimmet laks

600-700 g rå laks
1½ spsk lys rørsukker
1½ spsk flagesalt
Frisk dild

Peberrodsdip

2½ dl creme fraiche
2-3 spsk friskrevet peberrod eller efter smag
1 spsk flydende honning
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Kog kartoflerne i 4-5 minutter og lad dem køle af. Riv kartofler og løg og bland det med salt og peber. Steg blandingen godt igennem på en pande til den er godt gyldent. Pres derefter kartoffelblandingen sammen til en fast pandekage og vend den ved hjælp af en tallerken, når den er blevet sprød og gylden. Lad den stege videre, til den er færdig.

Skær laksen i helt tynde skiver. Bland salt og sukker og gnub det godt sammen, til det har samme ensartede struktur. Vend laksen i blandingen og gnub det  godt  sammen.  Lad laksen trække 3 timer i køleskabet, eller til salt og sukkerblandingen er helt opløst. Hæld væden fra.

Bland creme fraiche, friskrevet peberrod og honning sammen, til du har en kraftigt smagende dip. Smag til med salt og peber.

Server röstien med lynrimmet laks, peberrodsdip og frisk dild.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe