Marinerede sild med kogte kartofler

Sild på svensk manér: på knækbrød med kartofler, rødløg og dild.

Ingredienser

4 store, saltede sildefileter (købes 
hos fiskehandleren)
3 dl lys lagereddike
1  dl lys rørsukker
1 spsk dildspidser
1 spsk dildfrø
12 sorte peberkorn
6 kolde, kogte kartofler
Creme fraiche
Frisk dild
Rødløg
Knækbrød

Sådan gør du

Udvand sildefileterne i minimum 24 timer i vand, der skiftes jævnligt undervejs.

Kog en eddikelage af eddike, sukker og krydderierne. Lad den køle helt af og hæld den derefter over sildefileterne, som stilles i køleskabet med det samme. Er lagen varm, så får du kogte sild. Lad sildene trække i lagen i et par døgn, før du serverer dem på svensk manér med kogte kartofler, creme fraiche, frisk dild, rødløg og knækbrød.

Kan du ikke skaffe saltede sildefileter, så køb de bedste marinerede hvide sild, du kan finde. Kom dem i et fad sammen med lagen fra glasset. Tilsæt dildspidser, dildfrø og peberkorn, og lad det trække i køleskabet til dagen efter.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe