Pastapenne i citrussauce med romanesco og laks

Pastapenne i cremet citrussauce, toppet med romanescokål og ovnbagt laks med hasselnøddeskorpe.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 35 minutter - Arbejdstid: 35 minutter

Ingredienser

Laks med hasselnøddeskorpe

  • 450 g laksefilet
  • 4 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. rosenpeber
  • 4 spsk. hasselnød
  • 1 spsk. olie

Pasta med sauce

  • 300 g blomkål eller romanescokål
  • 1 spsk. salt
  • 300 g fuldkornspasta penne
  • 1 grape
  • Saften af ½ appelsin
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber
  • ½ bundt kørvel

Sådan gør du

Bag laksen:

Kom laksefileten i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Knus rosenpeberet i en morter eller læg peberkornene på et skærebræt og hak dem groft med en tung kniv, så kornene knuses.

Hæld appelsinsaften over laksen, drys med en smule salt og knust rosenpeber. Hak hasselnødderne fint og fordel det over laksen. Dryp med lidt olie.

Lad laksen trække et kvarters tid. Varm ovnen op til 175 grader imens.

Bag laksen i ovnen ca. 15 minutter. Midten skal kun akkurat lige være gennemstegt, for et saftigt resultat.

Pasta med sauce:

Del kålen i mindre og lange buketter, tag gerne så meget som muligt af stokken med. Blancher buketterne 1 minut i letsaltet vand (1 spsk. per 1 liter vand). Tag dem op med hulske og sæt til side.

Kog vandet op på ny og kog pasta penne efter anvisning på emballagen.

Skær skrællen af grapefrugten, inkl. det hvide, og skær ned imellem lamellerne med en meget skarp kniv, så du får fileter. Hold en skål under grapefrugten mens du skærer fileterne ud, så saften bliver opsamlet. Lad fileterne falde i skålen og pres til sidst saften fra grapefrugt-'skroget'.

Rør resten af appelsinsaften og fløde sammen med grapefrugtfileter og -saft.

Hæld vandet fra pastaen, når de er kogt al dente, og rør grapefrugt-flødeblandingen ud over pastaen. Tilsæt kålen, vend rundt, kog op og smag til med salt og peber.

Anret pastaen i dybe tallerkener og top op med store lunser af laksen. Drys med frisk, hakket kørvel.

 

TIP: Server evt. en sprød grøn salat til, blandet med agurkeskiver og dryppet med olie-limedressing.

TIP: I stedet for - eller sammen med - kørvel kan du også bruge dild, persille eller purløg - vælg din yndlingskrydderurt!

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.