Rødspætte med majs og pasta i gulerodscreme

Paneret rødspætte med majskolbe, serveret med frisk pasta i gulerodscreme og blommesalsa.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 50 minutter - Arbejdstid: 50 minutter

Ingredienser

Blommesalsa

  • 3 modne blommer
  • ½ rødløg
  • ½ frisk chili
  • 2 spsk. hindbæreddike
  • 1 - 2 tsk. akaciehonning
  • havsalt

Gulerodscreme

  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ dl olivenolie
  • ½ frisk chili, efter smag og behag
  • salt

Tilbehør

  • 2 majskolber
  • 400g frisk pasta, f.eks. tagliatelle

Fisken

  • 4 dobbelte rødspættefileter, uden skind og ben
  • 2 dl grahamsmel
  • Salt og peber
  • 75g smør

Sådan gør du

Panér fiskefileterne:

Tjek at rødspættefileterne er helt friske - de skal dufte af hav og ikke af havn! Gå dem efter for ben.

Kom grahamsmel i en dyb tallerken og vend fisken i melet. Drys med salt og peber. Sæt dem til side, evt. i køleskabet. Når de får lov til at hvile og tørre lidt efter panering, hænger paneringen bedre ved under stegning.

Lav blommesalsa:

Skyl blommerne og skær dem ud i bittesmå tern. Hak rødløg og chili fint. Bland de tre ting sammen i en skål.

Rør hindbæreddike, honning og salt sammen og hæld det over blommerne og vend det godt sammen. Stil til side på køkkenbordet indtil servering, gerne en halv time som minimum, så smagene flyder sammen.

Lav gulerodscreme:

Sæt en stor gryde letsaltet vand over - heri skal gulerødder, majs og til sidst pasta koges, så gem kogevandet undervejs.

Skær gulerødder og peberfrugt i mindre stykker og kog dem møre. Hak chilien.

Purér de kogte gulerødder og peberfrugt med olien, f.eks. med en stavblender. Smag cremen til med chili og salt.

Kog majs og pasta:

Fjern yderblade og skæg fra majskolberne, halver dem (enten med en tung skarp kniv eller ved at knække dem). Kom majskolberne i det kogende vand og kog dem møre, ca. 10-15 minutter. Mærk efter om de er møre med en spids kniv. Tag kolberne op med en hulske og hold dem varme under et klæde - gem kogevandet til pastaen.

Kog pastaen al dente, i det antal minutter der står på pakken. Hæld vandet fra og vend gulerodscremen i.

Steg fiskefileterne:

Varm en pande godt op, kom smør på og lad det bruse af. Steg fiskefileterne gyldne og sprøde, ca. et minut på hver side.

Server rødspætten med gulerods-pasta, blommesalsa og majskolbe, evt. med en klat smør ovenpå.

 

TIP: Lav dobbeltportion gulerodscreme. Stil halvdelen på køl med det samme og brug det som smørelse på brød, f.eks. til madpakke-sandwichen.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.