Salade niçoise

Salat med kartofler og lynstegt tun

Til 4 personer

Ingredienser

Et salathoved
6 kolde, kogte kartofler
8 blommetomater
4 kogte æg
200 g grønne, kogte bønner
300 g rå tun
2 rødløg
2 dl sorte nicoise oliven

Dressing

1 dl koldpresset jomfruolivenolie
½ dl hvid balsamico
2 spsk dijonsennep
1 spsk flydende honning
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Skyl salathovedet  og  bryd  det  i  mundrette  stykker. Fordel salaten på et fad. Skær kartofler og tomater i både og fordel dem sammen med æg skåret i kvarte samt de kogte grønne bønner over salaten.

Lynsteg tunen i ca. 30 sekunder på alle sider. Drys med lidt salt og lad den køle af, før den skæres i skiver og fordeles oven på salaten.

Fordel løgringe og oliven over salaten.

Ryst eller pisk alle ingredienser til dressingen sammen og hæld den over salaten.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe