Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med kartofler, citrongræs og rejer

Til 4 personer

Ingredienser

Rapsolie eller jordnøddeolie
1 spsk grøn karrypasta eller mere efter smag
2-3 spsk friskrevet ingefær
2 stængler citrongræs
Evt 3-4 limeblade
1 stort løg
1 porre
600 g kartofler
½ dl nam pla fiskesauce
3 spsk sød chilisauce
2 ds kokosmælk
5 dl grøntsagsbouillon
4 dl store pillede rejer
Frisk koriander
Finthakket rød chili

Sådan gør du

Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt karrypasta og ingefær og steg det igennem. Skær bunden af citrongræsset og pil de yderste 2 blade af. Skær citrongræsset i 3 stykker og steg det med sammen med limeblade. Hak løget og skær porren i strimler. Kom det op i blandingen sammen med kartofler skåret i små både. Lad det stege et par minutter og tilsæt så nam pla og sød chilisauce. Steg yderligere et par minutter og hæld kokosmælk og bouillon på. Lad suppen koge, til kartoflerne er møre.

Smag til med yderligere nam pla, sød chilisauce og karrypasta om nødvendigt.

Et par minutter før du tager gryden af blusset, tilsættes rejerne.

Hvis det er store rejer, skal de koge med i 3 minutter, små rejer skal bare have 1 minut i den varme suppe.

Server suppen i dybe tallerkener og drys med frisk koriander og finthakket rød chili.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe