Brændende kærlighed
4. august 2015
af:
Webredaktion
Brændende kærlighed med enebær og timian.
Til 4 personer
Ingredienser
4 løg
400 g bacon
Koldpresset jomfruolivenolie
6 friske timiankviste
8 hele enebær
Friskkværnet sort peber
Kartoffelmos
600 g kartofler
300-400 g blandede rodfrugter, fx gulerod, selleri og pastinak
2 dl lun mælk
2 spsk smør
Revet muskatnød
Flagesalt
Sådan gør du
Skær løg og bacon i tern og steg det i olien sammen med timian og enebær, til det er helt gyldent og sprødt. Smag til med friskkværnet peber. Kog kartofler og rodfrugter uden salt helt møre. Mos dem i gryden sammen med mælken, som er varmet, til den er godt lun. Den må ikke koge. Rør smør i mosen og smag
den til med muskatnød og salt.
Server kartoffelmosen med den stegte baconblanding og en god grov salat af fintsnittet kål og rodfrugter.
Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe