Brændende kærlighed

Brændende kærlighed med enebær og timian.

Til 4 personer

Ingredienser

4 løg
400 g bacon
Koldpresset jomfruolivenolie
6 friske timiankviste
8 hele enebær
Friskkværnet sort peber

Kartoffelmos

600 g kartofler
300-400 g blandede rodfrugter, fx gulerod, selleri og pastinak
2 dl lun mælk
2 spsk smør
Revet muskatnød
Flagesalt

Sådan gør du

Skær løg og bacon i tern og steg det i olien sammen med timian og enebær, til det er helt gyldent og sprødt. Smag til med friskkværnet  peber. Kog kartofler og  rodfrugter uden salt helt møre. Mos dem i gryden sammen med mælken, som er varmet, til den er godt lun. Den må ikke koge. Rør smør i mosen og smag
den til med muskatnød og salt.

Server  kartoffelmosen med den stegte baconblanding og en god grov salat af fintsnittet kål og rodfrugter.

Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe