Brændende sommerkærlighed
Opskriften er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter - Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
Flæsk
- 400 g hel røget flæsk
- 6 timianstilke
Sommergrønt
- 1 spidskål
- 2 bundter forårsløg
- salt
Salatgazpacho
- 60 g lyst brød uden skorpe - det må gerne være tørt og gammelt
- 1 hovedsalat
- ½ dl god rapsolie
- 1½ spsk. æblecidereddike
- salt
- 2 spsk. limesaft
- 50 g hasselnødder
Kartoffelmos
- 1 kg kogte nye kartofler
- 50 g saltet smør
Sådan gør du
Steg røget flæsk:
Skær det røgede flæsk i tern/strimler på 1x1 cm. Varm en pande godt op og kom flæsketernene på. Steg dem lyst gyldne - lad så meget som muligt fedt smelte fra, så opnås et mere sprødt resultat. Lad flæsket dryppe af i en sigte og drys med friske timianblade.
Damp grøntsagerne:
Skyl og rens spidskål og forårsløg godt. Skær bund og evt. det yderste top af forårsløg. Skær spidskålen i 2 cm brede både på langs.
Damp grøntsagerne hver for sig i få minutter i et lidt letsaltet vand i en stor gryde med låg, til de er al dente.
Kold salatsuppe:
Udblød brødet i koldt vand og vrid det derefter fri for vand.
Skyl salathovedet og lad det dryppe godt af.
Blend salat, rapsolie, æblecidereddike og brød i en blender til en ensartet konsistens. Smag til med lidt salt og limesaften. Blend til sidst hasselnødderne i til grov konsistens.
Kartoffelmos:
Kog kartoflerne til de er møre, og knus dem til en grov konsistens med en gaffel eller kartoffelmoser, sammen med smør.
Anret flæsketernene ovenpå de knuste, nykogte kartofler og server de dampede grøntsager og gazpacho ved siden af.
TIP: Hvis du ikke kan finde røget flæsk, kan du også bruge en god bacon
TIP: Udover spidskål og forårsløg er grønne bønner, bladbede, artiskok og asparges også velegnede.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.