Frikadeller med rødkålssalat

Til 4 personer

Ingredienser

Frikadeller

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 mellemstort løg
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel (60 g)
  • 1-1 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • Evt. 2 spsk  finthakkede blade af friske krydderurter, fx timian, rosmarin og/eller persille
  • Smør eller olivenolie til stegning 

Rødkålssalat

  • 1/2 rødkål, ca. 400 g
  • 1/2 tsk salt
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 spsk flydende honning
  • 2 appelsiner
  • 125 g dadler
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du 

Rør kødet sejt og sammenhængende med salt. Hak løget fint og rør det i kødet sammen med æg, mel og evt. hakkede krydderurter. Tilsæt mælken lidt ad gangen, til farsen har en passende konsistens. Krydr med friskkværnet peber.

Varm en pande op. Kom fedtstof på, når panden er helt varm. Form farsen til frikadeller med en spiseske og brun dem 2 min. på hver side ved høj varme. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne færdige 4 min. på hver side, til de er gennemstegte.

Snit rødkålen fint og kom den i en skål. Pisk salt, citronsaft og flydende honning sammen til en dressing. Hæld dressingen over rødkålen og lad det trække i ca. 1/2 time.

Skræl appelsinerne med en kniv, så den hvide hinde også fjernes. Skær appelsinerne ud i fileter ved at skære med en skarp kniv ned på begge sider af lamellerne. Udsten dadlerne og skær dem i tynde skiver.

Hak valnøddekernerne groft. Skyl persillen, slyng den helt fri for vand og hak den fint. Vend appelsinfileter, dadler, valnødder og persille i rødkålen. Smag salaten til med friskkværnet peber.

Vidste du: Økologiske grise får masser af frisk luft og grovfoder.

 

Inspiration, viden og opskrifter til en rigtig økologisk jul