Hjerte i grov sennepssauce

Med små gulerødder.
  • 500 g oksehjerte
  • 400 g små gulerødder
  • 1–2 løg, ca. 150 g
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ bdt. persille
  • Salt
  • Sort peber

Skræl og snit gulerødderne og kog dem møre i vand, men stadig med lidt bid.

Skær hjertet i skiver, ca. ½ cm tykke og 5-6 cm lange. Steg dem hårdt på en pande i 6-7 min.

Snit løg og hvidløg fint og svits det på en pande i 2-3 min. Tilsæt sennep og steg det godt igennem i ca. 2 min.

Tilsæt kød, gulerødder og grofthakket persille. Smag til med salt og peber og server fx med aspargeskartofler og syltede agurker.

Du kan tilsætte 2-3 dl fløde på panden med hjerterne, hvis du ønsker en mere cremet sauce. Retten kan også laves med lever eller tunge.