Hjerte i grov sennepssauce
Med små gulerødder.
- 500 g oksehjerte
- 400 g små gulerødder
- 1–2 løg, ca. 150 g
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. grov sennep
- 1 spsk. dijonsennep
- ½ bdt. persille
- Salt
- Sort peber
Skræl og snit gulerødderne og kog dem møre i vand, men stadig med lidt bid.
Skær hjertet i skiver, ca. ½ cm tykke og 5-6 cm lange. Steg dem hårdt på en pande i 6-7 min.
Snit løg og hvidløg fint og svits det på en pande i 2-3 min. Tilsæt sennep og steg det godt igennem i ca. 2 min.
Tilsæt kød, gulerødder og grofthakket persille. Smag til med salt og peber og server fx med aspargeskartofler og syltede agurker.
Du kan tilsætte 2-3 dl fløde på panden med hjerterne, hvis du ønsker en mere cremet sauce. Retten kan også laves med lever eller tunge.