Kartoffeltærte med bacon

Kartoffeltærte med porre, dild og bacon.

Til 4 personer

Ingredienser

Tærtedej

150 g hvedemel
100 g speltmel
½ spsk flagesalt
125 g smør
1 æg

Tærtefyld

Koldpresset jomfruolivenolie
1 stor porre
100 g bacon
1 rød peberfrugt
600 g kogte kartofler
Flagesalt 
Friskkværnet sort peber

Æggemasse

3 store æg
½ dl creme fraiche 18%
¾ dl piskefløde
1 dl friskrevet parmesan
Revet skal fra en citron
1 dl friskhakket basilikum
½-1 finthakket rød chilifrugt
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Kom melet i en skål sammen med saltet. Skær smørret i tern og ælt det sammen med mel og æg. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet, mens du laver fyldet til tærten.

Skær porre, bacon, peberfrugt og kartofler i mundrette stykker og steg dem i olivenolien. Smag til med salt og peber. Husk baconen er salt, så vær varsom med at dosere.Rør ingredienserne til æggemassen sammen.

Rul tærtedejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik den i bunden med en gaffel og forbag den i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Kom derefter tærtefyldet i og hæld æggemassen over. Drys evt. med lidt ekstra parmesan. Tærten bages i ca. 25 minutter, til den er gylden og lækker.

Server tærten med en god grøn salat.

Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe