Kødboller med salatost, kanel og mynte

Servér som tapas eller forret eller som hovedret med kogte kartofler. Hæld kødsaften i bunden af bradepanden over kartoflerne.

Giver 24 stk

Ingredienser

½ kg hakket lammesmåkød el. okse (ikke for magert)
50 g groftrevet løg
1 tsk friskmalet kanel, gerne Sri Lanka (Ceylon)
½ tsk hele allehånde, friskmalet
2 spsk finthakket spearmint el. mynte
havsalt
rigeligt friskkværnet sort peber
150 g salatost i blok fra Løgismose Mejeri
el. anden salatost
50 g grofthakkede rosiner
koldpresset jordnøddeolie el. olivenolie, til bagning

Sådan gør du

Bland hakkekødet med løg, krydderier og mynte og
krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber.
Smuldr salatosten groft, tilsæt den og rosiner til farsen og rør grundigt. Form bollerne som store valnødder og kom dem op på en bradepande. Dryp med lidt koldpresset jordnøddeolie. Bag i en 200 grader varm ovn i
ca. 10-15 minutter. De må endelig ikke bliver for tørre.

Servér dem med kogte kartofler. Hæld kødsaften i bunden af bradepanden over kartoflerne.

Opskriften er udviklet af Kille Enna for Økologisk Landsforening