Krydrede oksekødsspyd med yoghurtsauce

Krydrede oksekødsspyd med grøntsagspakker og yoghurtsauce.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser

Oksekødsspyd

  • 8 grillspyd
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 store kartofler
  • 2 store løg
  • 10 stilke frisk timian
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk. salt
  • Peber

 Yoghurtsauce

  • 2,5 dl yoghurt
  • Saften af en ½ citron

Grøntsagspakker

  • 200 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • 4 jordskokker
  • 1 løg
  • ½ blomkål
  • Ca. 50 g smør
  • 4 stængler rosmarin eller timian
  • 2 fed hvidløg
  • Salt, peber

Sådan gør du

Spyd:

Hak krydderurterne og kom halvdelen i det hakkede oksekød sammen med fint hakket løg, revet kartoffel, salt og peber. Bland farsen godt sammen og del den i 8. Pres farsstykkerne om grillspyddene.

Dressing:

Kom den anden halvdel af krydderurterne i yoghurten og smag til med citron, salt og peber. Stil dressingen koldt indtil servering.

Grøntsagspakker:

Rengør grøntsagerne. Skær kartofler, gulerødder, jordskokker og løg i skiver og del blomkålen i buketter.

Fordel det hele på 4 stykker bagepapir (ca. 45 x 35 cm) i en bunke på midten. Kom en lille klat smør, salt, peber, fint hakket hvidløg og krydderurter ovenpå grøntsagerne. Luk pakkerne med et stykke fugtigt bomuldssnor. Lukningerne skal være ovenpå pakkerne. Det er vigtigt, at pakkerne slutter tæt, så smørret ikke løber ud.

Bag grøntsagspakkerne i ovnen ved 200 grader 20 - 30 minutter. Steg spyddene på en pande. Server med den kolde yoghurtsauce.

 

TIP: Retten er også meget velegnet til grill.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.