Kyllingesuppe med grønt og fuldkornssuppehorn
Opskriften er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: 1½ time - Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
Suppe
- 1 økologisk kylling (1600g), heraf 300 g plukket kød
- 1½ liter vand (eller indtil det dækker)
- 1 tsk salt
- 6 kviste frisk timian
- 1 tsk peberkorn
Fyld
- 100 g pasta - fuldkornssuppehorn
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk karse
- 300 g gulerødder
- 2 porrer
- 300 g spidskål
- 1 rød chili
- 200 g ærter
- 1 lime
- Ristet sesamolie
Tilbehør
- 4 grove boller
Sådan gør du
Suppen:
Fjern indmad og fjerrester fra kyllingen. Skær over-/underlår, vinger og bryster fra skroget. De to brystfileter skal ikke bruges i denne ret, så gem dem - evt. i fryseren - til en anden dag.
Kom lår, vinger og skrog i en passende gryde. Hæld vand på til det dækker og bring i kog. Skum suppen med hulske når den er kommet i kog. Tilsæt herefter salt, timian og peberkorn. Lad suppen simre på lavt blus i en times tid.
Tag kødet op med en hulske, afkøl en smule og pluk kødet af skroget. Du skal bruge ca. 300 g til suppen. Lad suppen simre videre mens du plukker kødet fra skroget - det øger suppens smag. Stil kødet til side. Si suppen og kom den tilbage i gryden.
Suppefyld:
Kog fuldkornssuppehorn i rigeligt letsaltet vand i det antal minutter der er angivet på emballagen. Dryp af i et dørslag.
Halver cherrytomaterne og vend dem med karse. Skær gulerødderne i 3 mm tykke strimler eller skiver. Skær porrer i ringe. Skær spidskålen i 1 cm brede strimler. Hak chilien fint.
Kog gulerødder, porrer og spidskålen i suppen i 3 min.
Fordel suppehorn, tomater, ærter, chili og kyllingekød i 4 dybe tallerkener. Hæld den kogende suppe over.
Skær limefrugten i både og server sammen med ristet sesamolie på bordet til at dryppe over efter smag. Server en lun grovbolle til suppen.
TIP: Hvis du ikke kan få en hel kylling, så køb kyllingelår.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.