Kyllingesuppe med grønt og fuldkornssuppehorn

Hjemmelavet kyllingesuppe med friske, sprøde sommergrøntsager og fuldkornssuppehorn.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 1½ time - Arbejdstid: 30 minutter

Ingredienser

Suppe

  • 1 økologisk kylling (1600g), heraf 300 g plukket kød
  • 1½ liter vand (eller indtil det dækker)
  • 1 tsk salt
  • 6 kviste frisk timian
  • 1 tsk peberkorn

 Fyld

  • 100 g pasta - fuldkornssuppehorn
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk karse
  • 300 g gulerødder
  • 2 porrer
  • 300 g spidskål
  • 1 rød chili
  • 200 g ærter
  • 1 lime
  • Ristet sesamolie

Tilbehør

  • 4 grove boller

Sådan gør du

Suppen:

Fjern indmad og fjerrester fra kyllingen. Skær over-/underlår, vinger og bryster fra skroget. De to brystfileter skal ikke bruges i denne ret, så gem dem - evt. i fryseren - til en anden dag.

Kom lår, vinger og skrog i en passende gryde. Hæld vand på til det dækker og bring i kog. Skum suppen med hulske når den er kommet i kog. Tilsæt herefter salt, timian og peberkorn. Lad suppen simre på lavt blus i en times tid.

Tag kødet op med en hulske, afkøl en smule og pluk kødet af skroget. Du skal bruge ca. 300 g til suppen. Lad suppen simre videre mens du plukker kødet fra skroget - det øger suppens smag. Stil kødet til side. Si suppen og kom den tilbage i gryden.

Suppefyld:

Kog fuldkornssuppehorn i rigeligt letsaltet vand i det antal minutter der er angivet på emballagen. Dryp af i et dørslag.

Halver cherrytomaterne og vend dem med karse. Skær gulerødderne i 3 mm tykke strimler eller skiver. Skær porrer i ringe. Skær spidskålen i 1 cm brede strimler. Hak chilien fint.

Kog gulerødder, porrer og spidskålen i suppen i 3 min.

Fordel suppehorn, tomater, ærter, chili og kyllingekød i 4 dybe tallerkener. Hæld den kogende suppe over.

Skær limefrugten i både og server sammen med ristet sesamolie på bordet til at dryppe over efter smag. Server en lun grovbolle til suppen.

 

TIP: Hvis du ikke kan få en hel kylling, så køb kyllingelår.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.