Oksefarsbrød med jordskokmos og savojkål

Krydret oksefarsbrød med jordskokmos og savojkål med gremolata.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 1¼ time - Arbejdstid: 40 minutter

Ingredienser

Farsbrød

  • 100 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g chorizopølse
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • Friskkværnet peber

Jordskokmos

  • 500 g bagekartoffel
  • 800 g jordskokker
  • 80 g flødeost
  • 4 kviste rosmarin
  • Salt og peber
  • 2 tsk. hvidvinseddike

Krydret savojkål

  • ½ savojkål
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. persille
  • 2 tsk. revet citronskal
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

Farsbrødet:

Pil løg og ¾-dele af hvidløgsfeddene. Skær chorizopølsen i små stykker. Kør de tre ingredienser til en fin masse i en foodprocessor.

Rør oksekødet sejt med salt og tilsæt løg/chorizo blandingen. Tilsæt æg, havregryn, mælk og friskkværnet peber. Rør farsen lind - juster evt. konsistensen med hhv. mælk eller havregryn. Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet, hvis tiden er til det.

Sæt ovnen på 200 grader. Kom bagepapir i et ovnfast fad og form farsen deri til et lille brød. Bag brødet midt i ovnen til centrumtemperaturen er 75 grader, ca. 45 minutter.

Jordskokmos:

Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre, ca. lige store stykker. Kom jordskokker og kartofler i en gryde, dæk med vand og kog dem møre - uden salt.

Hæld vandet fra og stamp kartofler og jordskokker til en grov mos med en kartoffelstamper eller et piskeris.

Rør flødeosten i. Hak rosmarin fint, kom i mosen og smag til med lidt salt, peber og hvidvinseddike.

Krydret savojkål:

Skær savojkål ud i tykke både på langs - sørg for at stokken bliver siddende, så den kan holde de lange både samlet. Bring en gryde letsaltet vand i kog og kog kålen et minuts tid, så det stadig er sprødt. Tag kålen op med en hulske og lad den dryppe af.

Hak persillen fint. Riv resten af hvidløgsfeddene og citronskal på et rivejern. Bland de tre ingredienser sammen og du har en herlig gremolata. Arranger kålen på et fad og drys med gremolataen.

Skær farsbrødet ud i skiver, trekanter eller firkanter og server mos og kål til.

 

TIP: Hvis du ønsker et mere pikant farsbrød kan du tilsætte et par cm frisk finthakket chili og køre det med i foodprocessoren sammen med løg og chorizo.

TIP: I stedet for jordskokker i mosen, kan du bruge persillerod, pastinak eller selleri.

TIP: Du kan også bruge spidskål - enten sammen med eller i stedet for savojkålen.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.