Pizza med æble og gedeost
14. oktober 2015
af:
webredaktionen
Til 4 personer
Ingredienser
Pizzadej
(giver 2 pizzabunde)
- 4 dl vand
- 5 g gær
- 4 spsk surdej (kan erstattes af 4 spsk vand og 5 g gær)
- 2 tsk havsalt
- Ca. 300 g ølandshvede + ekstra til udrulning
- Ca. 200 g durum mel
Fyld
- 2 æbler
- 200 g blød gedeost
- 200 g bacon
- Olivenolie
Topping
- Rucola
Sådan gør du
Rør vand, gær, surdej og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 32 cm.
Skær æblerne i tynde skiver. Top pizzabundene med æbleskiver, bacon, gedeost og en smule god olivenolie.
Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/ bagesten er meget varm, ca. 250 grader. Brug gerne varmluft. Bag pizzaerne i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Top dem med rucola inden servering.