Pølse-remix med mos og kold ærtesauce

Stegt oksemedister med kartoffel- og rodfrugtmos, serveret med kold ærtesauce.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 45 minutter - Arbejdstid: 35 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 350 g oksemedister

Mos

  • 400 g bagekartoffel
  • 250 g sød kartoffel
  • 400 g persillerødder
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. fintrevet citronskal

Ærtesauce

  • 400 g letfrosne ærter
  • 12 0g skyr
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk. citronsaft
  • salt

Sådan gør du

Medister:

Varm en pande op med lidt olie. Dup medisteren tør med et stykke køkkenrulle og læg den på panden - det er vigtigt at panden er varm, når medisteren lægges på, ellers får den ikke sprød skorpe og gylden farve. Steg medisteren gylden på begge sider ved middelhøj varme, skru ned til middel varme og steg færdig, ca. 20 minutter. Vend pølsen undervejs.

Mos:

Skræl de to slags kartofler og persillerødder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem møre - uden salt!

Hæld vandet fra, bortset fra en kopfuld, til evt. at justere konsistensen med, og mos dem groft. Vend friskhakket persille i og smag til med salt samt citronsaft og citronskal.

Ærtesauce:

Blend de næsten optøede ærter med skyr, mælk og citronsaft. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Skær medisteren i mindre stykker og server med mos og kold ærtesauce.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.