Salat med kylling, sennep og rugbrød

Sprød salat med grillet kyllingebryst, sennepsdressing og ristet rugbrød.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 1 time - Arbejdstid: 35 minutter

Ingredienser

Kyllingen

  • 300 g kyllingebryst
  • Saften af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Sennepsdressing

  • ½ dl mayonnaise
  • 1 spsk. koldt vand
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1½ spsk. worcestershiresauce
  • 1 fed hvidløg
  • nip salt
  • citronsaft

Salaten

  • 150 g rugbrød, gerne noget der i forvejen er lidt tørt
  • 300 g blandede salater, f.eks. hjerte-, rucola- og feldsalat
  • 250 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 2 - 3 spsk. karse

 Tilbehør

  • 4 skiver fuldkornsbrød

Sådan gør du

Grill kyllingebrysterne:

Tænd grillen. Rør en marinade sammen af citronsaft, olie og salt. Vend kyllingen i marinaden og lad det trække i 15 minutter.

Grill kyllingebrysterne ved medium varme indtil centrumtemperaturen er 75 grader, ca. 25 minutter.

Lav salatdressing:

Rør mayonnaisen sammen med vand, sennep, Worcestershiresauce og finthakket eller presset hvidløg. Smag til med lidt salt og citronsaft.

Lav rugbrødscroutoner:

Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 cm og rist dem på en pande ved middel varme til de er sprøde, ca. 10 minutter, rør rundt undervejs.

Bland salaten:

Skyl salaten og lad den dryppe godt af. Bræk hjertesalaten i mindre stykker. Vend salaten med et par skefulde dressing.

Halver tomaterne og skær agurken i korte stænger. Skær kylling i tynde strimler.

Portionsanret salaten i dybe tallerkener. Fordel kylling, tomater, agurker og rugbrødscroutoner ovenpå. Dryp lidt ekstra sennepsdressing og drys karse på toppen. Server med fuldkornsbrød.

 

TIP: Du kan lave croutoner af al slags brød - har du f.eks. en rest daggammelt hvedebrød, så brug det i stedet for.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.