Sprængt tunge i sandwich

Med grov salsa verde, salat og friterede løgringe.
  • 300 g sprængt og kogt tunge

Salsa verde:

  • ¼ bdt. basilikum
  • ¼ bdt. bredbladet persille
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Sort peber
  • 2 løg
  • 4 spsk. hvedemel
  • Peber
  • 2-3 dl vegetabilsk olie
  • ½ agurk
  • 50 g blandede salatblade
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 gode sandwichboller

Blend alle ingredienserne til salsa verde sammen og smag til med salt og peber.

Skær løgene i tynde ringe og del dem fra hinanden. Vend løgringene i mel krydret med peber. Steg løg­ene i 2-3 dl varm olie til de er gyldne og sprøde og læg dem herefter på fedtsugende papir.

Skyl salaten og lad den dryppe af. Lun bollerne.

Lav en skøn sandwich ved at smøre brødet med mayonnaise, kom salat på bunden, læg tynde skiver af tunge derpå, smør med salsa verde og fordel agurkeskiver og de sprøde løgringe på toppen.

Rør evt. mayonnaisen med lidt friskrevet peberrod eller wasabi. Det virker rigtig godt til denne sandwich.