Sprængt tunge i tarteletter

Med svampestuvning, asparges, ærter og karse.
  • 200 g sprængt og kogt tunge
  • 200 g grønne asparges
  • 200 g bøgehatte/markchampignon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1-2 spsk. olivenolie/smør
  • 4 dl fløde
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 200 g ærter (evt. frosne og optøede)
  • ¼ bdt. purløg
  • ½ bakke karse
  • Salt
  • Sort peber
  • 4-8 tarteletter

Skær svampene i mindre stykker.

Snit løg og hvidløg fint.

Steg svampe, løg og hvidløg i olie på en varm pande i ca. 3 min., tilsæt fløde og kog ind til det bliver cremet. Smag til med salt og peber.

Knæk bunden af de grønne asparges, kog dem i 2-3 min. og skær dem i mindre stykker.

Skær tungen i strimler, snit purløg fint og vend det i cremen med asparges og ærter.

Lun tarteletterne i ovnen. Anret cremen i tarteletterne, pynt med karse og server.