Sprængt tunge i tarteletter
Med svampestuvning, asparges, ærter og karse.
- 200 g sprængt og kogt tunge
- 200 g grønne asparges
- 200 g bøgehatte/markchampignon
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1-2 spsk. olivenolie/smør
- 4 dl fløde
- 1-2 spsk. citronsaft
- 200 g ærter (evt. frosne og optøede)
- ¼ bdt. purløg
- ½ bakke karse
- Salt
- Sort peber
- 4-8 tarteletter
Skær svampene i mindre stykker.
Snit løg og hvidløg fint.
Steg svampe, løg og hvidløg i olie på en varm pande i ca. 3 min., tilsæt fløde og kog ind til det bliver cremet. Smag til med salt og peber.
Knæk bunden af de grønne asparges, kog dem i 2-3 min. og skær dem i mindre stykker.
Skær tungen i strimler, snit purløg fint og vend det i cremen med asparges og ærter.
Lun tarteletterne i ovnen. Anret cremen i tarteletterne, pynt med karse og server.