Stegt lever

Med hvidløg, rosmarin, porre, gedeost og kapers-vinaigrette.
  • 500 g okselever i skiver
  • 500 g porre
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber
  • 100 g Tebstrup gedeost (i olie)

Vinaigrette:

  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • ½ citron, skal og saft deraf
  • 20 blade basilikum

Til vinaigrette: Hak alle ingredienser fint, bland det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rens porrerne godt, skær dem i 5-6 cm stykker og damp dem møre. Hold dem varme.

Hak rosmarin og hvidløg fint, tilsæt salt og peber og vend leveren heri. Vend derefter i mel og steg kødet på en pande i olie i ca. 3 min. på hver side.

Vend de varme porrer i urte-vinaigretten.

Anret den stegte lever med porrer i vinaigrette og gedeost og server med ristet brød eller kartofler.