Stegt lever
Med hvidløg, rosmarin, porre, gedeost og
kapers-vinaigrette.
- 500 g okselever i skiver
- 500 g porre
- 2 spsk. frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. mel
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Sort peber
- 100 g Tebstrup gedeost (i olie)
Vinaigrette:
- 2 spsk. kapers
- 2 spsk. olivenolie
- 1 skalotteløg
- ½ citron, skal og saft deraf
- 20 blade basilikum
Til vinaigrette: Hak alle ingredienser fint, bland det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rens porrerne godt, skær dem i 5-6 cm stykker og damp dem møre. Hold dem varme.
Hak rosmarin og hvidløg fint, tilsæt salt og peber og vend leveren heri. Vend derefter i mel og steg kødet på en pande i olie i ca. 3 min. på hver side.
Vend de varme porrer i urte-vinaigretten.
Anret den stegte lever med porrer i vinaigrette og gedeost og server med ristet brød eller kartofler.