Svinekoteletter med spinatbygotto og selleri

Rosmarin- og timianmarinerede svinekoteletter med spinat-bygotto og sellerifritter.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 50 minutter - Arbejdstid: 30 minutter

Ingredienser

Rosmarinmarinerede svinekoteletter

  • 4 svinekoteletter
  • ½ dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • Saft og skal af ½ citron
  • 2 spsk. friske timianblade
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Sellerifritter

  • 1 knoldselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • ½ bundt friske timiankviste

Bygotto

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 300 g perlebyg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 200 g frisk spinat
  • 2 spsk. flødeost
  • salt
  • 1 tsk. fintrevet citronskal

Sådan gør du

Svinekoteletter:

Dup svinekoteletterne tørre med køkkenrulle. Blend olie, hvidløgsfed, citronsaft og -skal, timian, rosmarin og salt til en tyktflydende, lysegrøn marinade. Vend koteletterne i marinaden og lad dem trække en halv times tid på en tallerken i køleskabet.

Bag sellerifritterne:

Sæt ovnen på 180 grader.

Skrub eller skræl knoldsellerien og skær den i 2 cm tykke stænger. Vend selleristængerne i lidt olie, drys med lidt salt og peber, evt. også et par kviste timian, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag selleristængerne gyldenbrune og møre i ovnen, ca. 30 minutter.

Lav bygottoen:

Hak løget fint og skær hvidløgsfed i tynde skiver. Varm lidt olie op i en gryde og steg løg og hvidløg, til de er glasklare, men uden at tage farve. Tilsæt perlebyg og steg med i et minuts tid.

Hæld hvidvin på, lad det koge ind og tilsæt løbende et par deciliter bouillon indtil bygperlerne er kogt møre, men stadig har bid. Kom spinaten i, lad den falde sammen og vend flødeosten i. Smag til med salt og citronskal.

Steg koteletterne:

Varm olie op på en pande og brun koteletterne på begge sider.

Skru ned til middel varme og steg herefter 1 minut pr. cm de er tykke pr. side - dvs. hvis koteletten er 2 cm tyk, skal den efter bruningen stege 2 minutter på hver side. Så bliver kødet rosa og saftigt.

Skær evt. en lille flig af det ene hjørne, for at tjekke om kødet er rosa i centrum - Hvis det stadig er råt, skal det stege lidt mere på hver side.

Server koteletterne med bygotto og sellerifritter.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.