Tomatsuppe med chorizo og creme fraiche

Tomatsuppe med rodfrugter, serveret med ristet chorizo og creme fraiche.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 2 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 2 store gulerødder
  • ¼ knoldselleri (kan undlades)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 10 store tomater
  • 6 stilke frisk timian
  • ½ liter vand
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • 100 g chorizo pølse med jalapeño
  • Creme fraiche
  • Groft brød

Sådan gør du

Suppe:

Skær løg, gulerødder og selleri i grove skiver og hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde, og kom grøntsagerne i under omrøring. De må ikke tage farve.

Skær tomaterne i kvarte, og kom dem i gryden sammen med timian. Kog det hele godt igennem og tilsæt vand og bouillon. Lad det simre i ca. 10 min.

Tilbehør:

Skær pølsen i små tern og rist ternene på en tør pande til de er sprøde. Blend suppen grundigt med en stavblender, smag til og anret i dybe tallerkner med en god skefuld cremefraiche i midten og et drys ristet chorizotern. Server suppen med groft brød.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.