Tomatsuppe med chorizo og creme fraiche
9. september 2011
af:
Webredaktion
Tomatsuppe med rodfrugter, serveret med ristet chorizo og creme fraiche.
Opskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser
Suppe
- 2 fed hvidløg
- 2 store løg
- 2 store gulerødder
- ¼ knoldselleri (kan undlades)
- 2 spsk. olivenolie
- 10 store tomater
- 6 stilke frisk timian
- ½ liter vand
- 1 tsk. grøntsagsbouillon
Tilbehør
- 100 g chorizo pølse med jalapeño
- Creme fraiche
- Groft brød
Sådan gør du
Suppe:
Skær løg, gulerødder og selleri i grove skiver og hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde, og kom grøntsagerne i under omrøring. De må ikke tage farve.
Skær tomaterne i kvarte, og kom dem i gryden sammen med timian. Kog det hele godt igennem og tilsæt vand og bouillon. Lad det simre i ca. 10 min.
Tilbehør:
Skær pølsen i små tern og rist ternene på en tør pande til de er sprøde. Blend suppen grundigt med en stavblender, smag til og anret i dybe tallerkner med en god skefuld cremefraiche i midten og et drys ristet chorizotern. Server suppen med groft brød.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.