Den ultimative kartoffelmad

Rugbrød, kartofler, hjemmerørt mayo, små tomater, fed bacon og karse - den ultimative kartoffelmad.

Ingredienser

4 skiver rugbrød
Smør
6-8 kolde, kogte kartofler
4 spsk hjemmerørt mayonnaise
1 dl minitomater
4 skiver fed bacon
1 lille bakke karse

Hjemmerørt mayonnaise

1 pasteuriseret æg
Flagesalt
4-5 dl neutralsmagende rapsolie
Dijonsennep

Sådan gør du

Kom ægget i en skål og rør lidt salt i. Tilsæt olien dråbevis, mens
du rører grundigt i æggemassen. Jo mere mayonnaisen tyk-
ner,  jo  mere  olie  kan  du  tilsætte  ad  gangen.  Når  mayonnaisen
har  den  ønskede  konsistens,  smager  du  den  til  med  dijon-
sennep.  Mayonnaisen  kan  også  sagtens  smages  til  med
hvidløg,  revet  citrusskal,  hakkede  krydderurter  eller  frisk-
hakket chili.

Smør rugbrødsmadderne med smør og fordel skiveskårne kogte 
kartofler  derpå.  Pynt  med  mayonnaise,  minitomater,  sprød -
stegt bacon og masser af karse. Så har du samlet smagen af
sommer på én rugbrødsmad.