Den ultimative kartoffelmad
Ingredienser
4 skiver rugbrød
Smør
6-8 kolde, kogte kartofler
4 spsk hjemmerørt mayonnaise
1 dl minitomater
4 skiver fed bacon
1 lille bakke karse
Hjemmerørt mayonnaise
1 pasteuriseret æg
Flagesalt
4-5 dl neutralsmagende rapsolie
Dijonsennep
Sådan gør du
Kom ægget i en skål og rør lidt salt i. Tilsæt olien dråbevis, mens
du rører grundigt i æggemassen. Jo mere mayonnaisen tyk-
ner, jo mere olie kan du tilsætte ad gangen. Når mayonnaisen
har den ønskede konsistens, smager du den til med dijon-
sennep. Mayonnaisen kan også sagtens smages til med
hvidløg, revet citrusskal, hakkede krydderurter eller frisk-
hakket chili.
Smør rugbrødsmadderne med smør og fordel skiveskårne kogte
kartofler derpå. Pynt med mayonnaise, minitomater, sprød -
stegt bacon og masser af karse. Så har du samlet smagen af
sommer på én rugbrødsmad.