Kartoffelsamosas

Små pakker med krydret kartoffelfyld. Spis dem som snack, forret eller i madpakken.

Til 4 personer

Ingredienser

Koldpresset jomfruolivenolie
½ spsk karry
½ spsk gurkemeje
½ spsk hel spidskommen
1 spsk sennepsfrø, gule eller brune
1 stort finthakket løg
2 dl blancherede ærter
250 g kogte, groft mosede kartofler
½-1 spsk garam masala
2-3 spsk sød chilisauce
Frisk koriander efter smag
Flagesalt

Dej

8 plader filodej
75 g smeltet smør

Raita-dip

1 agurk
1 rødløg
Frisk koriander
4 dl græsk yoghurt 10%
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Steg karryen i en smule olie. Tilsæt gurkemeje, spidskommen og sennepsfrø og steg det i et minut. Tilsæt løg, ærter og de mosede kartofler. Steg det hele godt igennem, til det begynder at tage farve. Tilsæt derefter garam masala, sød chilisauce og koriander. Smag til med salt.

Pensl dejen med smør og læg den dobbelt. Pensl med smør igen. Skær  dejen  i  kvadrater  Læg  fyldet på pladerne og fold  fine trekantede samosas af dem. Pensl dine samosas med smør igen og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde.

Flæk agurken og fjern kernerne med en ske. Riv agurken groft og bland den med fintsnittet rødløg og koriander. Vend det sammen med yoghurten og smag til med salt og peber.

Server kartoffelsamosas med den indiske raita-dip.