Små kartoffelpizzaer

10 stk.

Ingredienser

Dej

  • 15 g gær

  • 5 dl vand

  • 2 tsk havsalt

  • 2 spsk olivenolie
  • 
Ca. 500-600 g fint speltmel

Topping

  • 2 kartofler

  • 150 g frisk mozzarella
  • 10 cherrytomater
  • Frisk rosmarin

Sådan gør du

Smuldr gær i en skål og tilsæt lunken vand. Rør gæren ud deri og tilsæt salt og olie. Rør mel i dejen
lidt ad gangen og pas på ikke at tilsætte for meget mel. Ælt dejen godt sammen indtil den er smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Del dejen i 10 stykker og rul dem ud til små runde pizzaer. Top hver pizza med tynde skiver af kartoffel, skiver af mozzarella, halve tomater og frisk rosmarin.

Bag pizzaerne ved 225°C (varmluft) i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne på toppen.

Tip: Du kan nemt fryse pizzaerne og tage dem op efter behov.