Små kartoffelpizzaer
30. september 2015
af:
Webredaktionen
10 stk.
Ingredienser
Dej
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 2 tsk havsalt
- 2 spsk olivenolie
- Ca. 500-600 g fint speltmel
Topping
- 2 kartofler
- 150 g frisk mozzarella
- 10 cherrytomater
- Frisk rosmarin
Sådan gør du
Smuldr gær i en skål og tilsæt lunken vand. Rør gæren ud deri og tilsæt salt og olie. Rør mel i dejen lidt ad gangen og pas på ikke at tilsætte for meget mel. Ælt dejen godt sammen indtil den er smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 10 stykker og rul dem ud til små runde pizzaer. Top hver pizza med tynde skiver af kartoffel, skiver af mozzarella, halve tomater og frisk rosmarin.
Bag pizzaerne ved 225°C (varmluft) i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne på toppen.
Tip: Du kan nemt fryse pizzaerne og tage dem op efter behov.