Appelsin-honningsyltede valnødder
Ingredienser
Appelsin-honning syltede valnødder
Giver 3½ dl
200 g valnødder uden skal
200 g lys rørsukker
100 g honning
2½ dl friskpresset appelsinjuice
¼ stk friskmalet kanel, gerne Sri Lanka (Ceylon)
10 stk nelliker, friskmalede
10 stk allehånde, friskmalede, evt. 1 tsk stødt allehånde
Tilbehør
Havarti fra Osted Mejeri el. din yndlingsost
Sådan gør du
Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog. Kog ved god varme i 10-15 minutter, indtil konsistensen er som flydende karamel. Opdager man for sent, at konsistensen er for fast, kan der spædes op med lidt kogende vand, og der koges i et par minutter mere. Kom de syltede valnødder i et rent sylteglas. Opbevar tørt, mørkt og køligt fx i køleskabet. Når glasset er blevet åbnet, skal det opbevares i køleskabet.
Servér ovenpå en rugbrødsmad med Havarti.
Opskriften er udviklet af Kille Enna