Blå Kornblomst med blomme-løgchutney
4. august 2015
af:
Webredaktion
Servér både chutney og Blå Kornblomst på ristet rugbrød. Eller spis chutneyen til en steak toppet med Blå Kornblomst.
Ingredienser
Blå Kornblomst 60 fra Gedsted Mejeri el. din yndlingsost
Blomme-løgchutney
Giver ½ liter
600 g modne blommer el. mirabeller
30 g finthakket løg
6 spsk friskpresset citronsaft
200 g lys rørsukker
¼ tsk hele fennikelfrø, groftknuste
Sådan gør du
Halvér blommerne og fjern stenene. Del kødet i 6 stykker. Kom alle ingredienserne op i gryden. Bring det hele i kog og lad simre under låg i 15-20 minutter eller indtil chutneyen er tyk og tæt. Hæld den kogende chutney op på et sylteglas og opbevar tørt, køligt og mørkt fx i køleskabet. Uåbnet kan chutneyen holde sig i op til 2 måneder. Efter åbning opbevares chutneyen i køleskabet.
Servér både chutney og Blå Kornblomst på ristet rugbrød. Eller spis chutneyen til en steak toppet med Blå Kornblomst.
Opskriften er udviklet af Kille Enna.