Blå Kornblomst med blomme-løgchutney

Servér både chutney og Blå Kornblomst på ristet rugbrød. Eller spis chutneyen til en steak toppet med Blå Kornblomst.

Ingredienser

Blå Kornblomst 60 fra Gedsted Mejeri el. din yndlingsost

Blomme-løgchutney

Giver ½ liter

600 g modne blommer el. mirabeller
30 g finthakket løg
6 spsk friskpresset citronsaft
200 g lys rørsukker
¼ tsk hele fennikelfrø, groftknuste

Sådan gør du

Halvér blommerne og fjern stenene. Del kødet i 6 stykker. Kom alle ingredienserne op i gryden. Bring det hele i kog og lad simre under låg i 15-20 minutter eller indtil chutneyen er tyk og tæt. Hæld den kogende chutney op på et sylteglas og opbevar tørt, køligt og mørkt fx i køleskabet. Uåbnet kan chutneyen holde sig i op til 2 måneder. Efter åbning opbevares chutneyen i køleskabet.

Servér både chutney og Blå Kornblomst på ristet rugbrød. Eller spis chutneyen til en steak toppet med Blå Kornblomst.

Opskriften er udviklet af Kille Enna.