Gedeost med spearmint-olie
Ingredienser
Frisk gedeost i krydderolie fra Tebstrup Gedeosteri el. anden friskost, skimmelost el. tør ost
Spearmint-olie
(Giver ca. 1 dl)
20 g plukket frisk spearmint el. mynte
1 dl koldpresset olivenolie
el. olien som osten ligger i
havsalt
friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Blanchér mynten i letsaltet vand. Kom straks bladene i en skål med isvand (vand + isterninger). Vrid myntebladene fri fra vandet. Kom dem i en blender sammen med koldpresset olivenolie. Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber. Blend indtil der opstår en lind fin puré, der har en irgrøn farve. Dette kan nemt tage 5 minutter. Opbevar spearmint-olien i køleskabet. Olien er bedst efter et par dage. Servér den henover
gedeost sammen med fx nye kogte kartofler. Eller rør gedeosten op med spearmint-olien og brug den som topping på knækbrød.
Opskriften er udviklet af Kille Enna.