Knækbrød med dip og grønt

Snackfad med friske grøntsager, hjemmebagt knækbrød og to slags dip.

Til 4-6 personer

Ingredienser

Knækbrød

  • 60 g frø og kerner, fx hør- og sesamfrø, solsikke- og græskarkerner
  • 75 g havregryn
  • 75 g groft speltmel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 tsk bagepulver
  • 1   spsk olivenolie
  • 1 æg til pensling

Urtedip

  • 2 dl creme fraiche, 18 %
  • 1 håndfuld friske urter, fx timian, basilikum, mynte, persille
  • 1fed hvidløg
  • Salt og peber

Avocadodip

  • 2 dl creme fraiche, 18 %
  • 1 moden avocado
  • Reven skal og saft fra
  • ½ citron
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber

Grønt

  • 1 bundt radiser
  • 3 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 bundt asparges
  • ½ agurk

Sådan gør du

Kom havregryn, mel, frø, kerner, salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen – dejen skal være en smule klistret.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, indtil den er ca. 3 mm. Fjern det øverste stykke papir og skær dejen ud i ca. 20 stykker. Læg bagepapiret med knækbrødene på en bageplade. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Rør creme fraiche sammen med hakkede urter og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber.

Blend creme fraiche sammen med en moden avocado til det har en cremet og ensartet konsistens. Rør reven citronskal, citronsaft og chiliflager i og smag til med salt og peber.

Rengør alle grøntsagerne og skær dem ud i stænger og mundrette bidder. Anret det hele på et stort fad.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.