Lavendelsirup og Rå Hinge
4. august 2015
af:
Webredaktionen
Rå Hinge-ost med lavendelsirup og friskbagt landbrød.
Ingredienser
Rå Hinge el. din yndlingsost
Friskbagt landbrød
Lavendelsirup (Giver 1½ dl)
1 spsk friske el. tørrede lavendelblomster (fås i helsekostbutikkerel. Matas)
2 dl vand
2 dl hvidt sukker, evt. lys rørsukker
Sådan gør du
Lav lavendelsirup
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog. Kog stille og roligt under låg i 5-8 minutter eller indtil væsken har en sirupsagtig konsistens. Træk gryden væk fra varmen. Sigt blomsterne fra, og kom lavendelsirup i et syltetøjsglas. Opbevares bedst i køleskabet, hvor siruppen kan holde i en uge.
Osten serveres med siruppen og et stykke godt brød.
Opskriften er udviklet af Kille Enna