Lavendelsirup og Rå Hinge

Rå Hinge-ost med lavendelsirup og friskbagt landbrød.

Ingredienser

Rå Hinge el. din yndlingsost
Friskbagt landbrød

Lavendelsirup (Giver 1½ dl)

1 spsk friske el. tørrede lavendelblomster (fås i helsekostbutikkerel. Matas)
2 dl vand
2 dl hvidt sukker, evt. lys rørsukker

Sådan gør du

Lav lavendelsirup

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog. Kog stille og roligt under låg i 5-8 minutter eller indtil væsken har en sirupsagtig konsistens. Træk gryden væk fra varmen. Sigt blomsterne fra, og kom lavendelsirup i et syltetøjsglas. Opbevares bedst i køleskabet, hvor siruppen kan holde i en uge.

Osten serveres med siruppen og et stykke godt brød.

Opskriften er udviklet af Kille Enna